Programkommittén PU erbjuder kurser varje år för att ge chalmerister en möjlighet att för ett överkomligt pris lära sig mer om något speciellt som intresserar dem. Dessutom erbjuder vi även flertalet provningar för att låta chalmerister träna sina smaklökar. Har du en egen idé till kvällskurs eller liknande som skulle berika Chalmeristens studietid så hör av dig till Kurs & Kulturchefen med dina tankar!

Kursen ges två gånger per år, med start i LP1 under hösten respektive LP3 under våren och hålls av kapten Henrik Ohlson som guidar mellan kobbar och skär. Kursen ger kustskepparexamen med förarbevis och består av teoretiska föreläsningar samt praktiska moment. Inga förkunskaper krävs för att gå kursen.

Vårens kustskepparkurs, VT 2020, går av stapeln 6:e februari med ett introduktionstillfälle där man kommer ha möjlighet att köpa kurslitteratur. Kursen kommer sedan innehålla fyra föreläsningar, två praktiska moment, och möjlighet till att ta både Förarintyg och Kustskepparintyg. Det kommer också finnas möjligheten till att ta ett radiocertifikat, detta erbjuds utöver kustskepparexamen, och det tillkommer en summa för att ta detta certifikat.

Priset för kursen är 1000 kr för medlemmar i Chalmers Studentkår och 1500 kr för icke-chalmerister. Till kursen tillkommer även en avgift för kurslitteratur på 805 kr samt en avgift på 1200 kr för båtpraktiken. Förarintyget och Kustskepparintyget tas, certifikatavgiften är 450 kr för vart och ett, vilket inte inkluderas i kursavgiften.

Anmälan

Anmälan för vårens kustskepparkurs har öppnat och görs genom att fylla i detta formulär

Preliminärt schema för vårens kustskepparkurs.

Obs. bekräftelsemejl till anmälda kommer att skickas ut!
Eventuella frågor skickas till: kustskeppar@pu.chs.chalmers.se.