Chalmersbion har visat filmer för studenternas nöje i decennier nu. Kulturnivån på filmerna har varierat väldigt beroende på hur mycket Filmchefen känt att Chalmeristerna behövts berikas.

Har du någon övrig fundering om Chalmersbion som inte framgår på sidan så går det bra att maila Filmchefen.

Vanliga frågor

När visar ni bio?

Vanligtvis på tisdagar eller torsdagar vid 19:00 i LV2-LV6, med reservation för undantag.
Kolla vårt bioschema.

Var visar ni filmerna?

Chalmers biograf, som är Göteborgs tredje största biograf, hålls i RunAn på andra våningen i Kårhuset.

Hur fixar man en biljett?

Under mottagningen går nollan på PU-bio gratis vid uppvisning av giltigt tillfälligt kårkort, observera att hen fortfarande måste köa och hämta ut en biljett.

Biljetterna börjar säljas kl 18:00 i Vörtpannan, vid entrén till Kårhuset. En biljett kostar 40 kronor om man betalar med laddat kårkort (från Chalmers Studentkår) eller 50 kr om man betalar med vanligt kontokort, vid uppvisande av giltligt kårkort. Om man vill köpa flera chalmeristbiljetter så måste man visa upp ett kårkort för varje biljett man köper. Vi tar inte emot kontanter. Om man inte är chalmerist och vill gå på bio så kan man bli medlem i vår bioklubb, medlemskapet är gratis och man betalar då 65 kr för sin första bio och 50 kr för följande biobesök. Medlemskapet håller i 1 år.

Reklam innan Bion

Sedan 2013 så visar PU film på en digitalprojektor vilket möjliggör att visa reklam innan bion. Vare sig du är från ett utomstående företag eller PR-chef i en kommitté som vill promota ett event så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Notera att Programkommittén PU kommer se igenom innehållet innan och förbehåller sig rätten att inte visa upp stötande, kränkande eller material som bryter mot Sveriges Rikes Lag eller Chalmers Studentkårs riktlinjer. Vid frågor angående reklam på bion kan man skicka ett mail till info@pu.chs.chalmers.se.

Format:

Filformatet är DCP och beroende på formatet på filmen som visas kan upplösningen variera mellan två alternativ, Cinema Scope som är 2048×858 och FLAT som är 1998×1080. 24 FPS gäller för alla filmer. Vid eventuella frågor om filformatet kontakta Filmchefen.

Bioschema:

Mottagningsbio: 
29/3 Spider-Man: No Way Home 19:00
5/4 The King’s Man 19:00
17/5 Uncharted 19:00