Programkommittén PU erbjuder kurser varje år för att ge chalmerister en möjlighet att för ett överkomligt pris lära sig mer om något speciellt som intresserar dem. Dessutom erbjuder vi även flertalet provningar för att låta chalmerister träna sina smaklökar. Har du en egen idé till kvällskurs eller liknande som skulle berika Chalmeristens studietid så hör av dig till Kurs & Kulturchefen med dina tankar!

Kursen hålls av kapten Henrik Ohlson som guidar mellan kobbar och skär. Kursen ger kustskepparexamen med förarbevis och består av teoretiska föreläsningar samt praktiska moment. Inga förkunskaper krävs för att gå kursen.

Information:

Kursen ges två gånger per år, en gång på hösten med start i LP1 och en gång på våren med start i LP3.

Höstens kustskepparkurs, HT2018, går av stapeln 13 September med ett introduktionstillfälle där man kommer ha möjlighet att köpa kurslitteratur. Kursen kommer sedan innehålla fyra föreläsningar, två praktiska moment, en radiokommunikationskurs och möjlighet till att ta både Förarintyg och Kustskepparintyg.

Priset för kursen är 1000 kr för medlemmar i Chalmers Studentkår och 1500 kr för icke-chalmerister. Till kursen tillkommer även en avgift för kurslitteratur på 865 kr samt en avgift på 900 kr för de två praktiska momenten “Manövrering och navigation, dagtid” och “Manövrering nattid” (450 kr per moment). Förarintyget och Kustskepparintyget tas, certifikatavgiften är 450 kr för vart och ett.

Anmälan:

Anmälan för höstens kustskepparkurs är nu öppen, anmäl dig här!
Obs. bekräftelsemejl till anmälda kommer att skickas ut..
Eventuella frågor skickas till: kustskeppar@pu.chs.chalmers.se.